artikel

Vänsterpartiet i Krokom reagerar mot missförhållanden som pågått på stöd och service

Vänsterpartiet i Krokom är bestörta över missförhållandena som pågått under en längre tid på stöd och service i Krokoms kommun. Att personal gått hem tidigare och lagt de boende redan klockan 17.00 är helt oacceptabelt.

Personalen har inte tagit sitt ansvar och inte behandlat de boende med varken respekt eller empati. Att utnyttja personer som bor på en gruppbostad på detta sätt ska inte få hända. En tydlig ledning och styrning så väl politisk som på tjänstemannanivå behövs för att komma till rätta med missförhållandena. Att se framåt som socialchefen Anna Bjerkestedt Jonsson uttrycker det, är viktigt men vi måste också få veta hur dessa missförhållanden var möjliga för att säkerställa att det inte sker igen. Det krävs tydligt ledarskap och politiska signaler för att arbeta bort osunda kulturer som dessa.

Först igår, den 29 november, skickades ett informationsbrev ut till närstående till de drabbade. Att få information via media istället för av kommunen är inte respektfullt från kommunens sida när detta varit känt sedan i maj. Först idag 30/11 har kommunen skickat in en lex Sara rapport vilket självklart skulle ha gjorts tidigare.

Läs mer om vår reaktion på SVT nyheter

Marie Svensson, (v) ledamot Socialnämnden
Mona Puttick, (v) ledamot Samhällsbyggnadsnämnden

Kopiera länk