artikel

En spade är en spade…

Per Ström (v) sa vid ett fullmäktigemöte en gång att en spade är en spade, oavsett vad man kallar den. Christer Toft (s) menar att det är ett bra förslag att arbeta ensam nattetid på Spinnrocken i Nälden. En liten förändring är gjord i det ursprungliga förslaget men en spade är fortfarande en spade…

Det ursprungliga förslaget för personalbemanning i Nälden löd att Spinnrockens personal skulle sköta om, inte bara demensboendet, utan även 2 våningar med särskilt boende. Ett för Vänsterpartiet vansinnigt förslag! Socialdemokraterna menar att god vård uppfylls då dementa tvingas vara ensama, utan tillsyn och inlåsta medan personalen ser till de övriga boende i huset. Skulle en kris uppstå kan de kalla in nattpatrullen eller räddningstjänsten…

Lyckligtvis finns det kunniga och förståndiga tjänstemän som säger ifrån när det politiska styret är ute på minst sagt djupt vatten. Detta avskräcker dock inte Christer Toft att ta tillbaka sitt dåliga förslag och lägga fram ett nytt dåligt förslag!

Eller gör han det?

Nej, han lägger fram i stort sätt samma förslag! Den enda förändringen är att Spinnrockens personal inte får lämna demensboendet (fortfarande ensambemanning) utan det särskilda boendet ska besökas av nattpatrullen då någon larmar. Nattpatrullen har idag ett späckat schema med liten möjlighet att pressa in ett flertal larmbesök i Nälden. Ja, då ska man kalla in räddningstjänsten! En dyr lösning där personalens kompetens knappast sträcker sig till äldreomsorg!

Man kan inte undgå att ställa ett flertal viktiga frågor om hur våra gamla behandlas!

Är kronor och ören viktigare än våra gamla och deras hälsa?

Hur urholkat är kommunens personalpolitiska program?

Är detta socialdemokrati, Socialdemokrater?

Det man ska vara medveten om är att Socialdemokraterna stakar ut framtiden genom denna omorganisation och den är inte anpassad för livet utanför den socialdemokratiska partiorganisationen!

Vänsterpartiet kan aldrig acceptera försämringar inom vård och omsorg! Gör NI det? Det är valår i år och det är dags för folket nu! Säg NEJ till försämringar!

Jörgen Blom
Ordförande och gruppledare
Vänsterpartiet i Krokom

Kopiera länk