artikel

Vänsterpartiet i kommunhuset

Som bekant sitter Vänsterpartiet i opposition tillsammans med Socialdemokraterna. Rolf Lilja, (s) och vårt oppositionsråd, har sitt kontor i Wångenrummet. Bredvid sitter Vänsterpartiet!

Från och med februari kommer jag att finnas i kommunhuset där jag nu delar kontor tillsammans med Mi Bringsaas, (s) och vice ordf i Samhällsbyggnadsnämnden samt 2:a vice ordf i kommunfullmäktige, Johan Åsenlund, (s) och vice ordf i Barn- och utbildningsnämnden samt med Christer Toft, (s) och vice ordf i Socialnämnden.

Detta bäddar givetvis för ett bra och effektivt oppositionsarbete! Tanken är ju att dessa borgliga 4 år (max) ska efterträdas av ett socialistiskt styre med socialdemokrater och vänsterpartister vid makten. Att då kunna sitta med "där det händer" kommer naturligtvis att vara mycket värdefullt.

Mina ambitioner är inte bara att så ofta som möjligt "titta" in på kommunhuset utan även att sitta med för att "hålla koll" på våra sossar och framför allt den borgliga majoriteten! Vi ska inte bli akterseglade fram till valet 2010!

Givetvis är alla vänsterpartister välkommen att titta in både då jag är där och inte! Vi ska vara synliga och med i täten nu under dessa prövningens 4 år!

 

Jörgen Blom

Kopiera länk