Uncategorized

Valdebatt i Radio Jämtland

Torsdagen den 19 augusti drabbade politiker i Krokoms kommun samman i en direktsänd valdebatt i Radio Jämtland. Från det röda lägret anföll Jörgen Blom (v) och Rolf Lilja (s) den blågröna rörans Maria Söderberg (c), Göte Swén (m) och AnneCatrine Hedman (kd).

Torsdagen den 19 augusti drabbade politiker i Krokoms kommun samman i en direktsänd valdebatt i Radio Jämtland. Från det röda lägret anföll Jörgen Blom (v) och Rolf Lilja (s) den blågröna rörans Maria Söderberg (c), Göte Swén (m) och AnneCatrine Hedman (kd).

Debatten handlade i mångt och mycket om borgarnas inkompetens att styra kommunen. Ja, det erkände givetvis inte de men nog framgick det i deras framställande av deras politik!

Söderberg, Swén och Hedman hävdade åter att deras kunskaper om vem som vet mest om barns bästa överstiger föräldrarnas kunskaper och att den gamla överenskommelsen i kommunen att det är föräldrarna, i samråd med skolan, inte ska gälla i kommunen då eventuella skolnedläggningar diskuteras. En total oförståelse och arrogans var påtaglig inför Den Röda sidans sakliga och mänskliga argument. Givetvis kom ett antal dåligt underbyggda skrämselskott från de blågröna, något som snabbt sveptes bort från De Röda!

Sedan kom debatten in på ämnet vindkraft i kommunen. Där vann moderaterna och kristdemokraterna OS-medaljer i grenen ”Vi vill inte svara, vi vill inte ta ställning, men vi vill prata så mycket det går ändå”! Klara besked kunde endast ges från Vänsterpartiet i helhet och Socialdemokraterna och centerpartiet i delar. (läs ytterligare under fliken ”Vår politik”)

Slutligt ämne blev frågan om växtvärk i kommunen där den mycket snabba utvecklingen i Åsområdet ställdes mot den långsamma avvecklingen i norra kommunen… Ja, så vinklade gärna journalisterna på Radio Jämtland det i alla fall! Här svamlade borgarna vidare om favorit ämnet och favorit lösningen på alla problem: Företagande, företagande och mer företagande. Självklart är företagande bra, inget snack, men borgarnas lösning är, som vanligt, att skapa konstgjort företagande genom att privatisera vård, skola och omsorg! Vänsterpartiets lösning är den mest naturliga och långsiktigt hållbara! Satsa på den naturresurs vi har mest av; vår sagolika natur! Turismen som väntas öka drastiskt, just inom den gröna turismen, är något som Krokoms kommun ska bli mycket duktiga på att ta till vara på! Där, tillsammans med den småskaliga livsmedelsproduktionen, ligger kommunens framtid!

Något partiskt kan betyget för partierna bara bli…

Kristdemokraterna – 1

Moderaterna – STRECK

Centerpartiet – 2

Socialdemokraterna – 3

Vänsterpartiet – 4

Kopiera länk