artikel

Krokomsvänsterns årsmöte

Årsmöte

Lördagen den 1 mars hade Krokomsvänsterns vårt årsmöte i Kluksgården. Förutom bowling och mat hann vi med att prata politik och sätta samman listan till kommunfullmäktigevalet. Listan toppas av Jörgen Blom, Hissmofors, Mona Puttick, Tångeråsen, Marie Svensson, Hissmofors, Nehro Mostafaee, Ås och Jessika Svensson, Krokom. Hela listan publiceras inom kort. Anna Sonntag och Jessika Svensson (bilden nedan) fick fortsatt förtroende att dela ordförandeposten under valåret. anna

Årsmötet antog även ett uttalande om verklig valfrihet inom äldreomsorgen:

”Högern menar att utförsäljningen av våra äldreboende och att lägga omsorg om äldre på entreprenad innebär valfrihet och folk värderar valfrihet inom välfärden högt. Men näringslivet och högern har missuppfattat vilka val våra äldre tycker är viktiga att få göra. De tror att det handlar om att få välja utförare när det egentligen handlar om innehåll.

Forskningen är ense om att om de äldre själva får välja vad som är allra viktigast handlar det om tre saker: Flexibilitet – att få påverka innehållet i omsorgen. Kontinuitet: att få omges med samma personer och att personalen kan ta sig tid. När hemtjänsten kommer vill man kunna välja att gå ut om solen skiner i stället för att duscha. Eller om det varit en bra dag när den äldre klarat att duscha själv och då få kläderna tvättade i stället. Att få hjälp att laga mat. Det är den valfri­heten man vill ha, valfriheten att få välja innehåll i hjälpen.

Vi i Vänsterpartiet vill öka denna verkliga valfrihet. (V)i säger att alla äldre har rätt till en bra vård – oavsett plånbok och förmåga att bedöma reklamblad. Det finns oerhört mycket att göra för att åstadkomma en bättre äldreomsorg. Omsorgen behöver resurser och nytänk. Vi behöver stoppa vinstintresset som tar pengar från omsorgen. Att skattepengar går till privata vinster löser inte problemen utan ökar dem.”

Kopiera länk