artikel

Vi behöver en bra klimatpolitik och satsningar på räddningstjänst och civilförsvar för att klara de klimatförändringar som redan sker

Vi behöver agera nu för att rädda klimatet med insatser och politik på flera nivåer. Samtidigt behöver vi bygga struktur för att ta hand om problem och katastrofer kopplade till miljöproblem.
I tider av bränder och extremväder, går moderaternas partiledare Ulf Kristoffersson och Centerns Annie Lööf ut och ”lovar” att ta bort flygskatten.
Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt bättre förslag:

Torkan, värmen och de omfattande bränderna ger oss en föraning om vad klimatförändringarna kan innebära. Vi måste snabbt minska utsläppen, men också förbereda oss för en ny verklighet med stora skogsbränder. Här är två konkreta förslag:

Utveckla den nya värnplikten med en möjlig civil tjänstgöring för brandbekämpning och katastrofberedskap. Så kan vi få mer utbildad personal och utrustning att kalla in när det vanliga brandförsvaret verkligen behöver stöd.

Överväg och utred att köpa in flygplan för brandbekämpning tillsammans med nordiska och baltiska länder som är intresserade. Så kan vi hjälpas åt i krisläge med kapacitet och egna utbildade piloter när det behövs.

Kopiera länk