artikel

(V) i Krokom kräver omplacering

Vänsterpartiet i Krokoms kommun är kritiska mot hur kommunen hanterat frågan om Marie Stensby. Nu ställer vi kommunstyrelsen till svars torsdagen den 13 februari.

– Det är fegt av kommunen. Marie Stensby borde inte återinstättas som lärare utan istället omplaceras, säger Jörgen Blom (V), gruppledare.

Tidigare SD-politikern Marie Stensby som också är lärare i kulturskolan i Krokom. Vänsterpartiets kritik gäller hennes rasistiska inlägg på sajten Avpixlat, som hon skickade från sin jobbmail. Kommunen har dock valt att låta henne fortsätta som lärare trots det inträffade. Vi i Vänsterpartiet menar att frågan inte handlar om yttrandefrihet eller rätten att ha obekväma åsikter utan det handlar om att alla barn och föräldrar ska kunna känna förtroende för, och känna sig välkomna till kulturskolan, att Marie begått tjänstefel och bryter mot skolans värdegrund. Ingen har tidigare krävt hennes avgång eller omplacering trots att hennes sd-engagemang och åsikter har varit kända, men det är skillnad på åsikter och grova övertramp. https://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtlandsnytt/v-kraver-att-stensby-omplaceras

Kopiera länk